I-care verkozen tot ‘Onderneming van het jaar’ 2020

10/12/2020

De eerste minister heeft de prijs ‘Onderneming van het Jaar’ 2020 uitgereikt. De prijs, die het consultancybedrijf EY samen met L’Echo en BNP Paribas Fortis organiseert, werd al voor de 25ste keer uitgereikt. De winnaar in Franstalig België is dit jaar I-care, een bedrijf uit Bergen dat het haalde vóór Dubuisson, Efficy, Technord en TRBA.

Met de prijs worden bedrijven uit Franstalig België gehuldigd die uitblinken door hun innovatieve aanpak, internationalisatie, ondernemingsgeest, strategische visie, financiële gezondheid en doorzettingsvermogen in elke situatie.

Om een beeld te gebruiken kunnen we zeggen dat I-care een soort dokter voor industriële machines is. Het bedrijf legt zich er namelijk op toe om vast te stellen of bij dergelijke machines alles wel op wieltjes loopt. Het heeft zich meer bepaald gespecialiseerd in voorspellend en proactief onderhoud, en nog preciezer in trillingsanalyse en in de analyse van smeermiddelen, lekopsporing en infraroodthermografie. I-care gebruikt artificiële intelligentie en wil bedrijven helpen de werking van hun productiemiddelen te verbeteren via een volledig gedigitaliseerd proces. Het bedrijf blonk ook uit door zijn streven om milieuvriendelijke industrie weer naar Europa te halen en het ondernemerschap in Henegouwen te ondersteunen. Maar niet alleen in Henegouwen en Europa, I-care heeft namelijk bijna dertig kantoren in zestien landen. Het bedrijf heeft ook meer dan zevenhonderd klanten in meer dan veertig landen en telt ook meer dan 450 medewerkers.