I-care neemt hoge vlucht

16/09/2021

Het Waalse bedrijf I-care heeft een contract binnengehaald na een wereldwijde aanbesteding. Zeventien bedrijven gespecialiseerd in voorspellend industrieel onderhoud dongen mee en het is een Belgisch bedrijf dat de ‘huisarts’ wordt van een wereldspeler in de voedingsmiddelenindustrie.

Het driejarig contract, goed voor 10 miljoen euro, gaat dit bedrijf met 530 werknemers en al kantoren in 26 landen in Azië, het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Australië een duwtje in de rug geven.

 

I-care uit Bergen stelt met name de farmaceutische, voedingsmiddelen- en chemische industrieën in staat preventief pannes op te sporen en dus een productiestop en andere -perikelen te voorkomen. Zijn oplossingen zijn tools gebaseerd op artificiële intelligentie. Sensoren anticiperen op de kleinste hapering en zorgen ervoor dat de productielijn vlotter loopt. Dat kan dankzij de analyse van parameters als trillingen, het uitzenden van ultrageluid, warmteontwikkeling. Fabrice Brion mag trots zijn op de groei van zijn bedrijf, die dit jaar de 35% overstijgt. En dat is geen toeval, want zoals hij zelf correct aangeeft, voldoen zijn tools aan de noden van de industrie. ‘Meer dan ooit voldoet I-care aan immense noden: met onze oplossingen zijn industriële machines over de hele wereld betrouwbaarder, productiever en milieuvriendelijker’.

 

I-care, genomineerd als Onderneming van het Jaar 2020, is goed op weg om in zijn sector de nummer één in de wereld te worden.