Het Dragon-project in de strijd tegen het coronavirus

20/05/2020

De Luikse onderneming OncoRadiomics heeft een Europese subsidie ontvangen om deel te nemen aan een internationaal project met de naam Dragon. Dit project wil de diagnose en behandeling van coronavirus-gerelateerde ziekten verbeteren en versnellen.

Oncoradiomics is een bedrijf dat sinds 2016 in Luik is gevestigd. De kern van haar activiteit ligt in het gebruik van artificiële intelligentie en informatie in medische beelden. Tot nu toe heeft dit jonge bedrijf zich ingezet voor een betere kwaliteit van de zorg voor kankerpatiënten. 

Met de komst van de coronaviruspandemie heeft het team een nieuw project opgezet dat gebruik zal maken van artificiële intelligentie en machine learning om de diagnose te vergemakkelijken. Zo zal de diagnose nauwkeuriger en sneller kunnen gemaakt worden. Wim Vos, CEO van OncoRadiomics, legt uit: "We willen verder gaan dan het afvlakken van de curve en het verbeteren van het vermogen van onze bedrijven om virale pandemieën te beheersen.” 

De kwaliteit van het Dragon-project heeft de aandacht van de Europese Unie getrokken. In het kader van het initiatief voor innovatieve geneesmiddelen (IMI) ter ondersteuning van het farmaceutisch onderzoek is onlangs een subsidie van 11,4 miljoen euro aan het project toegekend. Twintig partners die actief zijn in België, China, Italië, Nederland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk zullen bij deze Dragon-operatie betrokken zijn.