Gantrex, Belgisch koploper in de vier windstreken

07/04/2022

Van haveninfrastructuur over scheepswerven en de auto-industrie tot spoorwegen: Gantrex is wereldleider op alle fronten.

De kmo uit Nijvel is hooggespecialiseerd in de productie, distributie, installatie en het onderhoud van spooroplossingen, zoals rails of bevestigingsmiddelen voor rolbruggen, kranen en karren bijvoorbeeld.

De systemen van Gantrex hebben dus een precies doel: de zwaarste lasten verplaatsen. Zo baant het bedrijf zich een weg naar heel specifieke terreinen. Het is grotendeels actief in havens, maar zette zijn deskundigheid ook in voor bijvoorbeeld het lanceerplatform van de nieuwe Ariane 6-draagraket, het uitschuifbare dak van het voetbalstadion van Real Madrid, de tennisbaan van Wimbledon of het complex Seine Musicale bij Parijs. Op zulke plaatsen moeten dagelijks erg zware lasten kunnen worden verplaatst, en uiteraard namen de bouwheren daarvoor de nummer 1 van de sector in de arm!

Zo uiteenlopende contracten binnenhalen ligt niet voor de hand. Daarvoor rekent Gantrex op de expertise van 350 werknemers wereldwijd, waarvan een zestigtal op de site in Nijvel.

Nog een van de projecten in de steigers is Gantrex 4.0, een ontwikkelingsplan om activiteiten te digitaliseren en de klant dichter naar zich toe te halen, door een onderhouds-, controle- en herstelservice aan te bieden.

Een Belgische kmo met een wereldwijde uitstraling.