Eerste fysiochemische grondwasinstallatie in Wallonië

08/04/2021

Licht tot zwaar vervuilde gronden en sedimenten worden voortaan in hartje Luik verwerkt, gereinigd en gerecycleerd tot secundaire bouwmaterialen. De Jan De Nul Group heeft daarvoor zopas een fysiochemische grondwasinstallatie geleverd en geïnstalleerd in het grondvalorisatiecentrum van zijn milieudochter Envisan. Een 100% circulaire oplossing.

Envisan verwerkt en valoriseert sinds 2016 op dit terrein van 3,5 ha op Île Monsin in Luik gronden en sedimenten. Het heeft een jaarcapaciteit van 250.000 ton. Doelgroepen zijn de civiele en milieuprojecten van de Jan De Nul Group, bouwondernemingen uit de regio Luik en tot slot de industrie en infrastructuurmarkt buiten de provincie Luik en in het buitenland, waaronder onze buurlanden Luxemburg en Frankrijk. Daarvoor beschikt het over een geografisch verspreid netwerk van valorisatiecentra.

 

De fysiochemische wasinstallatie, die per schip naar het havengebied van het Île Monsin werd getransporteerd, is een staaltje van geavanceerde circulaire technologie en economie. De wereld kan er alleen maar groener, en dus beter, van worden.