DAT LOOPT OP WIELTJES VOOR VAN HOOL!

31/10/2019

Na haar contract voor de eerste trambus op waterstof ter wereld stort het Belgische bedrijf zich nu op de Amerikaanse markt met de eerste 100% elektrische bus!

Tegen eind 2019 is de Exqui.City operationeel en rijdt die rond in de Franse stad Pau. Zijn broertje, de CX45E, bestemd voor de Amerikaanse markt, wordt de eerste volledig elektrisch aangedreven bus.

De accu wordt geleverd door het Amerikaanse Proterra. Het voertuig zal een autonomie hebben van 300 km en het zal vooral worden ingezet in het woon-werkverkeer van werknemers of voor korte ritten in het personenvervoer.

Maar daar blijft het niet bij. Van Hool wil zich ook concurrentieel opstellen op de groeiende markt van de autocars. In België had het al zijn TX-gamma gelanceerd, zeg maar de Rolls Royce van de autocars. En het gaat verder op de ingeslagen weg met het model EX11, dat de technologie van Van Hool aanbiedt tegen een ‘betaalbare’ prijs.

Met bestellingen in Schotland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Noorwegen, Spanje, Zwitserland en Zweden is het alvast duidelijk dat voor Van Hool alles op wieltjes loopt!