Cronos, het grootste techbedrijf in België

19/03/2020

Amper bekend bij het grote publiek, maar de Cronos Groep uit Mechelen is het grootste Belgische techbedrijf. Met het wereldwijde ongeziene partnerschap dat het momenteel sluit met Microsoft zit het in de lift.

Cronos, opgericht in 1991, boekt jaarlijks een omzet van bijna 800 miljoen euro. Een echt succesverhaal voor de groep, die met digitale bedrijfstransformatie vertakkingen wereldwijd heeft. Er werken 6.500 personeesleden, waarvan er 900 alleen al het voorbije jaar zijn aangenomen. En hun toekomstperspectieven kunnen niet veelbelovender zijn in de sector van de cloud computing (in grote lijnen: IT-middelen inzetten zonder dat je er eigenaar van bent). Volgens de CEO van de Cronos Groep, Dirk Deroost, genereren de activiteiten verbonden aan dit soort dienstverlening immers jaarlijks ruim 100% groei.

Door een contract van verscheidene miljoenen euro’s te sluiten met Microsoft toont Cronos zich als een van de zeldzame bedrijven ter wereld - en het enige in België - dat een Multi-Year Data Center Agreement heeft met de Amerikaanse reus. Een niet-exclusief contract, want ‘we blijven cloudoplossingen van Amazon en van Google verkopen, maar met dit contract worden we een van de topspecialisten van het Azure-cloudplatform van Microsoft in België’, preciseert Dirk Deroost.