Covid 19: sociale afstand onder controle

18/05/2020

Lopos, een spin-off van IMEC en de Universiteit Gent, presenteert een nieuw draagbaar apparaat, de "Lopos SafeDistance". Het stelt bedrijven in staat hun activiteiten in de COVID-19-crisis in alle veiligheid voort te zetten of te hervatten. Het apparaat helpt de werknemers om de regels van social distancing te volgen.

Dit kleine, lichte en draagbare apparaat meet automatisch de afstand tussen de werknemers en waarschuwt hen met een geluids- en trilsignaal wanneer de vereiste afstand niet wordt gerespecteerd. Dit zorgt ervoor dat medewerkers op een veilige afstand van elkaar kunnen werken.

Het apparaatje kunnen ze gemakkelijk dragen met een heupklem of een riem. Deze oplossing heeft het voordeel dat ze absolute privacy voor de gebruiker garandeert door de afstand te meten zonder persoonlijke gegevens te registreren of op te slaan.

"Het dragen van SafeDistance is daarom een intuïtieve oplossing die social distancing richtlijnen in een professionele omgeving ondersteunt", legt Jen Rossey, CEO van Lopos, uit.

Na het succesvol uitvoeren van proefprojecten in verschillende bedrijven uit een breed scala aan industrieën, besloot   Lopos  haar productie te verhogen om geleidelijk aan de marktvraag te kunnen voldoen.