Brucargo versterkt Europese koppositie qua logistiek

20/04/2021

Na twee jaar werkzaamheden neemt de luchthaven in Zaventem een nieuw logistiek gebouw van 50.000 m² in gebruik. Daarmee heeft Brucargo van alle Europese luchthavens de grootste logistieke zone.

Nu de grootscheepse uitbreidingswerkzaamheden aan zijn gebouwen zijn voltooid, is de vrachtafhandelingscapaciteit van Brussels Airport, zowel voor in- als uitvoer, aanzienlijk vergroot. Er zijn ruim honderd bedrijven uit de logistieke keten gevestigd op Brucargo, dat zich profileert als  logistieke draaischijf voor het luchtverkeer in Europa. De 50.000 m² oppervlakte aan magazijnen dient vooral als gekoelde opslagruimte en is een grote troef voor twee van onze belangrijke economische sectoren, namelijk de biofarma en de biotechnologie, constant in evolutie. Er zullen ook verse en bederfbare goederen worden opgeslagen.

De voltooiing van die werkzaamheden, lang voor de pandemie van start gegaan, komt als geroepen om de logistieke sleutelrol te versterken die België speelt in de strijd tegen corona.

CEO van Brussel Airport, Arnaud Feist, legt uit: ‘Met Brucargo West beschikken we over extra logistieke infrastructuur om farmaceutische producten in het algemeen en Covid-19-vaccins in het bijzonder veilig te vervoeren.’

Van alle luchthavens in Europa heeft Brussels Airport momenteel de grootste oppervlakte aan gekoelde opslagruimte.