Bombardier Brugge stelt prototype M7-dubbeldektrein voor

09/02/2018

Goed nieuws voor alle treinreizigers en vooral voor de pendelaars! Vanaf september 2018 neemt de Belgische spoorwegmaatschappij (NMBS) geleidelijk gloednieuwe M7-dubbeldektreinen in dienst. Extra comfort, capaciteit, veiligheid en moderniteit worden de grootste troeven van het nieuwe rollend materiaal.

Wat comfort betreft, moeten de zetels meer armsteun en beenruimte bieden. In eerste klasse komen er zelfs geluidsschermen tussen de coupés. Ook het aantal zitplaatsen gaat omhoog. De modernste veiligheidssystemen worden geïnstalleerd en tot slot krijgen communicatie en reizigersinformatie speciale aandacht.

Eind 2015 heeft de NMBS 445 M7-rijtuigen besteld bij de Brugse vestiging van treinbouwer Bombardier, voor 1,3 miljard euro. Die worden geleverd tussen september 2018 en december 2021. Bombardier Brugge is belast met de elektrische installaties, de testen en de gespreide levering.

Het prototype van dit nieuwe rijtuig is onlangs voorgesteld tijdens een werkvergadering op de site van Bombardier waarop onder meer minister van Mobiliteit, François Bellot, en de NMBS-baas, Sophie Dutordoir, aanwezig waren.