Belgische start-up lanceert elektrische fietsen

20/09/2017

De twee medeoprichters van het digitale platform Take Eat Easy zijn met een ex-medewerker een nieuwe Belgische start-up aangegaan, met een heel nieuw concept.

Adrien Roose, Karim Slaoui en Tanguy Goretti hebben op Eurobike 2017, de beurs voor de fietsbranche, een volledig werkend prototype van een nieuwe generatie elektrische fietsen voorgesteld.

Hun idee is eenvoudig: de elektrische fiets verbeteren en toegankelijker maken, zodat het een niet meer weg te denken transportmiddel wordt. Daarvoor hebben ze de drie minpunten van de huidige modellen weggewerkt. Eén: de prijs. Een elektrische fiets kost in België gemiddeld 2.200 euro. Ze willen hem democratischer maken door hun prototype tegen 1.399 euro te verkopen. Twee: de drie start-up-jongeren rekenen erop het fietsdesign te verbeteren en drie: de bijbehorende technologie te moderniseren.

Hun model, Cowboy genaamd, krijgt een automatische en intuïtieve assistentiemotor, een slimme en afneembare accu, geïntegreerde hoogtechnologische koplampen, startbeveiliging en diefstalbeveiliging met een satellietvolgsysteem.

Het succes is veelbelovend en het project werd op Eurobike al opgemerkt en beloond met een prijs in de categorie start-up. Maar het is nog wachten tot voorjaar 2018 voor die hightechfiets op de markt komt.

Voor meer informatie: http://www.eurobike-show.com/eb-fr/eurobike-award/award-gallery-product/2017/3812/