Belgische bedrijven op CES in Las Vegas

20/01/2020

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is de grootste publieksbeurs voor technologische vernieuwing en elektronica. De ogen van de wereld zijn er gericht op onder meer de Belgische bedrijven.

Voor Vlaanderen vermelden we met name MoNoA, een product dat uw lichaamstemperatuur meet en uw bewegingen analyseert om uw stresspeil te kennen. U hoeft het gewoon op uw horloge of bandje te klikken. Door te anticiperen op de stresssymptomen, zorgt het voor uw optimale welzijn. Het is meer dan zomaar een hebbeding, legt Stijn Bogaerts uit: ‘Voor gehandicapten, die niet altijd kunnen omschrijven wat ze voelen, kan de app uitwijzen wat de oorzaak is van hun stress.’

Voor Wallonië heeft het bedrijf Bibmatic een automaat, Invineo, ontwikkeld die wijn per glas, op de juiste temperatuur, in de gewenste hoeveelheid en zonder gevaar voor oxidatie schenkt. Alleen al van de groep Accor maken meer dan 10.000 bars gebruik van dit toestel. Dergelijke afnemers zijn erg geïnteresseerd in wijn die goed blijft in het glas, in de temperatuur en in de gegevens en besparingen die Invineo oplevert’, legt directeur van NV Bibmatic Thierry Tacheny uit.

Deze voorbeelden zijn representatief voor onze uitmuntende bedrijven op de beurs, zoals Selinko, Acapela, Domestia, Tessares, Arranged, Xenomatix, Imec en andere.