Belgisch merk nr. 1 op Europees podium

17/06/2019

Het Belgische bedrijf Schoenen Torfs is bekroond tot beste werkgever van Europa in 2019.

Het is de kroon op het werk voor het familiebedrijf dat gesticht werd in 1948 en dat ruim 70 schoenwinkels heeft in Vlaanderen. In maart 2019 won Torfs voor de zesde keer op rij de prijs van beste werkgever van België, in de categorie ‘grote organisaties’ (met meer dan 500 werknemers). Europees stond het bedrijf al vier jaar onafgebroken tweede, maar dit jaar klom het naar het hoogste podium.

Op 5 juni 2019 reikte de organisatie Great Place to Work in Stockholm het immers de titel van beste werkgever van Europa uit in de categorie grote bedrijven. De 17e editie van Best Workplaces in Europe moest kiezen tussen de nationale laureaten uit 19 Europese landen.

Great Place to Work beloont bedrijfsleiders die een werksfeer creëren gebaseerd op vertrouwen en waar werknemers trots zijn op wat ze doen. De organisatie, die in België de Vlerick Business School als officiële partner heeft, verstrekt ook advies en stimuleert goede praktijken.

De CEO van de schoenwinkelketen, Wouter Torfs, is blij dat deze Europese onderscheiding naar een familiebedrijf gaat. Hij vindt menselijkheid en authenticiteit belangrijk nu een digitale revolutie plaatsgrijpt.