België scoort hoog op het vlak van logistiek

30/08/2018

België is op logistiek gebied het derde beste land ter wereld. Dat blijkt uit het 'Logistics Performance Index 2018' die de Wereldbank publiceerde. Ons land doet het vooral goed op het vlak van stiptheid, internationaal vrachtvervoer en logistieke competentie.

Logistiek is een verzamelterm voor alles wat komt kijken bij het organiseren, plannen, beheren en uitvoeren van een stroom aan goederen. De Logistics Performance Index (LPI) rangschikt om de twee jaar 160 landen op hun logistieke efficiëntie. Daarbij kijkt de Wereldbank naar onder meer de kwaliteit van de douane, de infrastructuur, de internationale transportdiensten, de stiptheid en de competentie van de medewerkers.

België moet dit jaar enkel Duitsland en Zweden laten voorgaan. In 2014 stond ons land ook al op drie, maar het zakte twee jaar geleden naar de zesde plaats. De stijging dit jaar heeft vooral te maken met de uitstekende prestaties op het vlak van stiptheid en internationaal transport (eerste plaats) en van competentie (tweede plaats). Iets minder doet ons land het op het gebied van douane en infrastructuur.

De goede positie van België zou een troef kunnen zijn voor het aantrekken van nieuwe buitenlandse investeringen.

Meer informatie vindt u op de website van de Wereldbank: https://lpi.worldbank.org/international/global/2018.