België breekt wereldrecord Speed Business Dating

17/11/2014

Niet minder dan 1.068 Belgische ondernemers hebben maandagvond in de Ethias Arena in Hasselt het Guinness Wereldrecord Speed Business Dating verbroken. De massaal opgekomen ondernemers hadden gedurende drie minuten met een 'date' met twintig andere voor hen onbekende collega-ondernemers om zo op een leuke en informele manier hun netwerk verder uit te breiden.

Het vorige wereldrecord was amper een maand oud en stond op naam van Entrevo Ltd uit Londen met 487 deelnemers.

De wereldrecordpoging kwam er op initiatief van JCI (Junior Chamber International) Limburg met de steun van Luminus, de Limburgse werkgeversorganisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven.

"Met dit wereldrecord wil JCI Limburg zijn steentje bijdragen aan de acties die in Limburg gelanceerd worden", zegt JCI-voorzitter Andres Lesire. Met de speeddating wil JCI Limburg ook buiten de Limburgse provinciegrenzen een stevig signaal geven. "Met dit record komen we in het Guinness Book of Records, dat over de hele wereld gelezen wordt. We willen een positief signaal geven aan alle Limburgers om te ondernemen. Maar bovenal ook aan niet-Limburgers. En misschien spoort die vermelding een Chinese investeerder aan om in onze regio te investeren."

De Limburgse economie kreeg de afgelopen jaren enkele zware klappen. Als Ford Genk eind dit jaar definitief de deuren sluit, zijn er op enkele jaren tijd 10.000 jobs verdwenen. "Limburg heeft het moeilijk maar is niet dood. Er gebeurt heel veel. Er zit hier heel veel positivisme en Limburg beschikt over alle troeven om een economische topregio te zijn", aldus provincie-gouverneur Herman Reynders.