België 16e in jaarlijkse KPMG-ranglijst van het groeipotentieel

02/02/2018

Op plaats 16. Daar staat België in een studie van in totaal 180 landen. Een vergelijkbare score met vorig jaar.

Jaarlijks publiceert consultant KPMG, een van de grootste audit- en adviesbureaus, het groeipotentieel van 180 landen in zijn studie Growth Promise Indicators. Met een score van 7,42/10 staat België op plaats 16.

De studie is gebaseerd op vijf indicatoren: economische stabiliteit, openheid en de wil om te hervormen, de kwaliteit van de infrastructuur, menselijk kapitaal en institutionele sterkte. België dankt zijn mooie resultaat aan zijn menselijke ontwikkeling (8,02/10) en aan zijn openheid en wil om te hervormen (9,35/10). De economische stabiliteit van haar kant hinkt achterop, met amper 2,92/10, vooral door zijn hoge overheidsschuld.

Een van de conclusies van de studie luidt dat België een gestage en duurzame groei kent, maar achterblijft in de Benelux. Onze Nederlandse en Luxemburgse buren staan immers respectievelijk op de eerste en de derde plaats in de Growth Promise Indicators 2018. Merk op dat grote landen, zoals de Verenigde Staten en Frankrijk, respectievelijk op 23 en 24 staan.

Lees de integrale studie hier.