Antwerpse start-up lanceert revolutionair schoonmaakproduct

23/02/2023

Weg met het vuil én met de chemische en gevaarlijke schoonmaakmiddelen waarmee we ze gewoonlijk te lijf gaan. YOKUU schakelt natuurlijke bondgenoten in om de klus in huis te klaren: goede bacteriën.

In Japan trekken velen naar het bos om therapeutische redenen. Ze doen aan shinrin-yoku, wat letterlijk ‘bosbaden’ betekent. In het bos ruimen triljoenen bacteriën onophoudelijk dood organisch materiaal, zoals afgevallen appels of bladeren, op en recycleren het tot voedingsstoffen om te overleven. Moeder Natuur bracht de Antwerpse start-up YOKUU op het idee haar circulaire proces in de mensenwereld toe te passen. Het resultaat is een gezond, proper, eenvoudig en milieuvriendelijk schoonmaakproduct dat de onbalans tussen mens en natuur herstelt. Door het overmatig gebruik van klassieke desinfecterende middelen raakt ons natuurlijke evenwicht namelijk danig verstoord. Zo worden slechte bacteriën almaar resistenter en gevaarlijker, gaat ons immuunsysteem achteruit en neemt het aantal allergieën sterk toe.

YOKUU doorbreekt die cirkel door een parel met 15 miljard gezonde bacteriën met leidingwater op te lossen in een herbruikbare fles. Even sprayen en vegen, en dag vuil. Meer nog: bij elke poetsbeurt breng je een microflora aan die langdurig en spontaan de oppervlakken nareinigen.

Je staat er dus gewoon op te kijken terwijl de natuur je het lastige werk uit handen neemt. In ruil krijg je minder stof, geur en viezigheid bovenop.