Aliaxis, innoveren om waarde te creëren

08/03/2022

In de Brusselse gemeente Elsene is de zetel gevestigd van de wereldleider inzake systemen in synthetische materialen voor het transport van vloeistoffen. Focus op Aliaxis, het nieuwe Belgische succesverhaal.

 

Al bijna twintig jaar vervaardigt en commercialiseert de groep pijpleidingen voor water en energie. Het bedrijf zit vooral in de bouw, infrastructuur van veerkrachtige steden (zoals Parijs) en industriële en landbouwtoepassingen. Het is onder meer actief in domeinen als de toegang tot water, de zuivering en het hergebruik, maar ook een beter watergebruik in de landbouw. Vandaag zijn IPEX, Friatec, GPS, Philmac … klant bij de groep, die in ruim veertig landen opereert.

Wat verklaart het succes van het bedrijf? Innovatie en duurzaamheid zijn zijn kernwoorden en het wordt gedreven door een feilloze vastberadenheid. Het familiale (Emsens) meerderheidsbelang is resoluut op de lange termijn gericht. De creatievelingen bij Aliaxis houden hun doelstelling goed in het oog: de wereld en het leven van de mensen beter maken door duurzame en innoverende oplossingen. Om ze bij deze opdracht te helpen, rekent de groep op jonge bedrijven uit de watertechnologie.

Het recentste project, Aliaxis Next, wil net die start-ups helpen groeien. Een nieuwe afdeling, waar al best wat pit in zit om te voldoen aan de ambities van Aliaxis.