1,1 miljoen mensen nemen dagelijks het openbaar vervoer in Brussel

25/01/2018

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB vervoerde in 2017 meer dan 401 miljoen mensen, een record, de sterkste toename in tien jaar.

Op 22 maart 2016 wordt op haar beurt Brussel getroffen door een terreuraanslag, met name het metrostation Maalbeek. Deze dramatische gebeurtenis veroorzaakte een forse terugval van het metrogebruik. Maar die zwarte periode lijkt nu achter ons te liggen. De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB vervoerde in 2017 meer dan 401 miljoen mensen, een record, de sterkste toename in tien jaar. Niet alleen zijn we de posttraumatische periode doorgekomen, zoals de statistieken aantonen. Die laten een stijging van 8% (31,5 miljoen reizigers) optekenen tegenover 2016, maar ook tegenover de jaren daarvoor zet de stijging zich door.

Dagelijks vervoeren trams, bussen en metro ruim 1,1 miljoen reizigers in de hoofdstad. Die stroom is trouwens te verklaren door de verkeers- en parkeerproblemen. Directeur-generaal van de MIVB Brieu de Meeûs: ‘Die cijfers bevestigen dat almaar meer mensen het openbaar vervoer nemen, niet uit noodzaak, maar omdat het een goede alternatieve vervoerswijze, een doeltreffende oplossing is.’