Michelingids kent 11 nieuwe sterren aan België toe

21/11/2016

Elf nieuwe Belgische restaurants mogen in 2017 met een Michelinster uitpakken. In de befaamde culinaire gids staan ook twee Belgische driesterrenrestaurants. België bevestigt op die manier zijn status van gastronomisch topland.

De Michelingids geldt in heel wat landen als de referentie op het gebied van gastronomie. Om de uitstekende keuken en bediening van restaurants te beoordelen, reikt de gids elk jaar een aantal Michelinsterren uit. Twee Belgische restaurants behoren ook in 2017 tot de absolute top met drie sterren: het Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem en Hertog Jan van Gert De Mangeleer in Zedelgem. Daarnaast krijgen elf nieuwe restaurants één Michelinster. De opvallendste is wellicht de Bozar Brasserie, die aan het gelijknamige kunstencentrum in Brussel verbonden is.

In totaal mogen 143 Belgische restaurants zich in 2017 een sterrenrestaurant noemen. Dat zijn er alweer drie meer dan vorig jaar en daarmee scoort ons land ook beter dan de meeste van onze buurlanden. Vooral op het gebied van meer betaalbare, toegankelijke restaurants blinkt België uit. Naast de Michelinsterren kregen maar liefst 179 Belgische restaurants een zogenaamde Bib Gourmand. Dat is een bekroning voor restaurants met een menu van maximum 37 euro. Volgens de jury van de Michelingids neemt de kwaliteit van de Belgische gastronomie alleen maar toe.