Belgische restaurants bij beste ter wereld

07/04/2017

De Belgische restaurants blijven internationaal goed scoren. Ons land behoort nog altijd tot de top van de culinaire wereld, blijkt uit de recente gastronomische rankings van 2017. Het restaurant ‘Hof van Cleve’ is volgens de recensenten het Belgische paradepaardje.

De bekende culinaire website ‘The World’s 50 Best Restaurants’ heeft in zijn mondiale top 100-ranking van 2017 drie Belgische restaurants opgenomen. Het best geklasseerde Belgische restaurant is het ‘Hof van Cleve’ op een mooie 53ste plaats. Net daarachter staat ‘The Jane’, een hip restaurant in de voormalige kapel van het militaire ziekenhuis in Antwerpen. Ten slotte maakt het Brugse restaurant ‘Hertog Jan’ van chef-kok Gert De Mangeleer een mooie sprong naar plaats 73.

Ook op de recensiewebsite Opinionated About Dining (OAD) met de 200 beste klassieke restaurants van Europa blinken de Belgische chef-koks uit. Maar liefst zes restaurants zijn opgenomen in de lijst van de beste adressen waar chefs op consistente manier gedurende 25 jaar volgens dezelfde keukenstijl gewerkt hebben. ‘Hof van Cleve’ van driesterrenchef Peter Goossens pronkt daar op plaats 15. Daarnaast staan Sea Gril van Yves Mattagne (56), Comme Chez Soi van Lionel Rigolet (68) en Het Gebaar van Roger Van Damme (86) in de top 100.