Belgische gin verplettert alle concurrentie

16/11/2017

Gin Ur Way, een wereldberoemde Belgische blog, beoordeelde maar liefst 580 verschillende soorten gin en een ding is zeker: GauGin II, een Belgische gin op basis van 27 kruiden en Andalusisch fruit, verplettert alle concurrentie.

In 2015 lanceerde Paul Van den Heuvel een uitzonderlijk project op een uniek landgoed in Zuid-Spanje. Eerst hield Paul zich bezig met het brouwen van honingbier. Dat liep echter niet van een leien dakje, want "bijen produceren geen honing op bestelling". Daarom stortte Paul zich op de productie van gin. Zo kwamen eerst GauGin I (op basis van appelsien) en vervolgens GauGin II (op basis van citroen) op de markt.

De afgelopen jaren neemt het aantal producenten (zoals stokerijen, brouwerijen en barmannen) gestaag toe, wat de aanhoudende gin-hype onder consumenten weerspiegelt. In tegenstelling tot wat velen beweren, werden de eerste ginsoorten op het einde van 16e eeuw gestookt in het huidige België en Nederland. Het is dus geen toeval dat de trofee van de beste gin ter wereld mag pronken op de plek waar hij werd bedacht.

Meer info: http://gaugin.eu