Belgisch bedrijf brengt roze chocolade op de markt

13/09/2017

Als er iets is waar België bekend voor staat in het buitenland, is het wel de typische Belgische chocolade: zwarte, witte of melkchocolade. Maar nu is daar nog een vierde soort bijgekomen: de roze chocolade ofwel de rubychocolade. Producent Barry Callebaut uit Wieze (Oost-Vlaanderen) stelde op 5 september het nieuw product voor op een beurs in de Chinese stad Shanghai.

Wat de rubychocolade zo bijzonder maakt, is dat de kleur natuurlijk is, zonder toevoeging van enige kleurstoffen of bijkomende ingrediënten. De chocolade is namelijk gemaakt uit rubycacaobonen uit Ivoorkust, Ecuador en Brazilië. Uit deze bonen wordt rode cacaopoeder gewonnen, dat zorgt voor de unieke kleur van deze nieuwe lekkernij. Ook de smaak zou sterk verschillen van de chocolade die we gewoon zijn. Het zou niet bitter, melkachtig of zoet smaken, maar eerder fruitig, met een bessensmaak en een smeuïge textuur.

De chocoladefabriek in Wieze is de grootste ter wereld en Barry Callebaut werkte naar eigen zeggen 13 jaar aan de ontwikkeling van dit nieuw product. De rubychocolade wordt gelanceerd 80 jaar nadat de Zwitserse Nestlé witte chocolade op de markt heeft gebracht. Barry Callebaut zal de chocolade verwerken in verschillende producten, maar wanneer die precies in de rekken komen, is nog niet bekend.